3 ting du ikke vidste om hjul nav

Ok, vi prøver lige igen. For vi har godt nok svaret mange gange på det her spørgsmål over tlf, på mail, og på facebook.

Og det er egentlig ok, for vi elsker at blive udfordret på vores viden omkring hjul.

Så here goes:

1:

Vi bliver MEGET ofte spurgt ind til lejerne i vores hjul. Vi bruger som udgangspunkt, lukkede industri stål lejer – og de ruller fantastisk.

Lejerne er som udgangspunkt altid til at skifte, men for at være helt ærlig, så er dem der sidder i vores hjul, så gode, at vi anbefaler folk at køre dem færdige, før de smadrer børnenes sparegris og køber ALT for dyre keramiske lejer til deres hjul.

Faktisk vil vi mene, at man med en fornuftig tilgang til det, at vedligeholde sine lejer, kan have hjul der kører fortrinligt i mange tusinde km.

Almindelige lejer koster ikke kassen … og keramiske lejer behøver heller ikke koste kassen. Faktisk kan vi opgradere dine hjul, med nogle ganske udmærkede lejer fra CEMA, til 1000,- ( Dem kan du læse lidt om her )

Lukkede lejer

Det du måske ikke vidste omkring lejer er, at lukkede industrilejer faktisk er rigtigt gode, men hurtigt bliver dårlige, hvis du tænker, at man da sagtens kan stå og spule med en vandslange ind i navet, når man vasker sin cykel …….

Ja, du hørte det her først. Hvis du spuler ind i navet, så dør dine lejer hurtigere. Punktum.

2:

Et nav består af flere dele og lejerne er kun een del af den samlede pakke.

Faktisk består navet også af et nav-hus, og det der kaldes for en “body” Og selve bodyen er en af de ting, der for mange er lidt en gråzone.

Bodyen, og opbygningen af samme, er måske en af de mest essentielle ting ved et nav – og måske også den del der afgør, hvor holdbart navet er.

Med andre ord: Hvis du går rundt og tror, at det kun er lejerne der afgør om et hjul er godt eller skidt, så tager du fejl.

I en body, sidder der også lejer. Og de kan også blive slidte … Og samtidig er det selve bodyen der “griber” fat i navhuset ( lavpraktisk fortalt) og får det til at dreje rundt.

Den består bla. af nogle fjederpåvirkelige paler, som tager fat, når du drejer rundt i pedalerne. Den kliklyd, eller summen du kan høre, når du ikke drejer rundt i pedalerne, er altså palerne, som ikke er aktiveret og du kører i friløb.

Hvis bodyen derfor er bygget af nogle materialer, som er bløde, eller på andre måder bliver slidt hurtigt, kan dit nav altså blive ødelagt sammen med din body.

Freehub body

Så det du måske ikke vidste er, at bodyen er en endnu vigtigere del af navet, end eksempelvis hvilke lejer der sidder i, som udgangspunkt.

3:

Navet hænger, som du nok ved, sammen med egerne. Egerne har vi, som du måske også ved, dækket i et tidligere indlæg her.

Et nav kommer i mange afskygninger, men en af de ting, der igen er lidt en speciel snak omkring nav, er om det er et J-bend nav, eller et straight pull nav.

Her stiller mange sig lidt uforstående, fordi de ofte tror, at et nav jo bare er et nav. Men det er altså ikke rigtigt. Et nav består udover ovenstående lejer og body, også af nogle “flanger” som egerne fæstes i.

Flangerne kommer i flere udformninger – herunder Jbend, eller straightpull.

Straightpull nav
J-bend nav

Vidste du, at et straightpull nav, pga den opbygning som det har, hvor egeren går lige ind i navet ( heraf navnet straight ….) for mange, vil føles som om, det giver et mere komfortabelt hjul, da det absorberer påvirkninger nedefra bedre, end sin artsfælle Jbend navet..? (J-bend er bukket i enden og vil derfor flexe en smule mere lige omkring hvor det fæstnes i flangen..

Årh, det var nørdet 🙂 Et nav består af flere ting, men vi vil helst have lidt mere at nørde omkring senere. Så hold dig endelig til her på bloggen, hvor der kommer meget mere NØRD senere!

Dbh

Nørderne.

Hvad betyder antallet af eger i cykelhjul egentlig?!

Det er svært at skrive noget MEGA interessant omkring det her emne. Men vi prøver, og så må vi se om vi kan holde dig fanget helt til ende 🙂

I et cykelhjul – de fleste ihvertfald – er der eger.

Eger er de metalliske ting der forbinder navet ( center af hjulet ) til fælgen.

De kommer i mange afskygninger. Der er både runde eger, flade eger, carbon eger, stål eger, og alu eger.

Længden af de her eger afhænger af flere ting. Navets udformning og fælgens højde blandt andet. Det siger lidt sig selv, at hvis du har en fælg der er 8 cm høj, så skal din eger være kortere end hvis den var 6 cm høj. Samtidig kan man få nav der er enten J-Bend, eller Straight pull. Forskellen ligger i, hvordan egeren “fanger” navet – det emne tager vi dog på et andet tidspunkt.

Selve udformningen kan have indflydelse på hvor aerodynamisk egeren er, hvor stiv den er og selvfølgelig hvor meget den vejer. En flad eger (som egentlig er elliptisk ) der er monteret korrekt er selvsagt mere aero end en rund eger, da den ofte er smallere og udformet aero..

En eger kan veje lige fra 4 gram til 10 gram, og alene af den grund, kan det have en ret stor indflydelse på den samlede vægt på et hjul. Mange hjulmærker bruger derfor antallet af eger til, at få vægten på et hjul ned – helt simpelt ved at bruge færre eger i hjulet.

Ved at spare 6 eger i et hjul – og helt op til 10 eger i et sæt, så kan man reelt set spare nogle gram, som så kan bruges i “klog markedsføring” især ift vægt.

Desværre har færre eger en konsekvens for hjulets performance – og selvom vi alle går rundt og tror, at vi er Chris Froome med en fedtprocent på 6, så hænger det nok ikke lige sådan sammen.

Jo mere du vejer, og jo færre eger der er i dit hjul, jo mere flexer det. Sådan er det bare.

Hvis vi fjernede 10 eger plus nipler i vores hjul, ville det gøre, at vi kunne spare helt op til 50g på et sæt hjul – og det ville igen gøre, at vi kunne markedsføre vores hjul som endnu lettere, eller måske lige snige den officielle vægt under 1300g…

… eller bruge de tal på anden finurlig vis.

Vi har dog valgt, IKKE, at bruge færre eger i vores hjul. Primært fordi vi ved, at vores kunder sætter pris på høj performance – og med flere eger får de et stivere hjul, som ikke flexer voldsomt, og deraf IKKE belaster carbonfælgen for meget.

Thats it.

Du har sikkert kørt på et meget stort hjulmærke, hvor du ved acceleration, eller ved stående sprint, har hørt den velkendte:

“tsch tsch tsch tshc tshc” ( som er den lyd det siger når fælgen liiiige er inde og ramme på bremseklodsen )

Vi bruger SAPIM eger, som er en pioner indenfor cykelsport. Det er et belgisk mærke der har eksisteret siden 1918. De har leveret eger til hjulproducenter i årtier, og har med mange års forskning og erfaring opbygget et af de største brands indenfor den her verden.

Der findes andre.

Vi har valgt SAPIM til vores VAIN og REBEL modeller. Og selvom det gør, at hjulet er lidt “dyrere” end hvis vi havde brugt en billigere eger, der ikke var ligeså stiv, så har vi ikke fortrudt et sekund, og står 110% inde for valget, samt antallet af eger i vores hjul.

Hilsen

Hjulnørderne